Bandenspanningsmeters met mattenklemmen op alle stofzuigplaatsen!

Het is belangrijk om regelmatig de bandenspanning van uw auto te controleren en op te pompen, het liefst één keer per 2 maanden.

Omdat de bandenspanning erg belangrijk is voor uw rij-ervaring, veiligheid, portomonee en het milieu staan bij alle stofzuigplaatsen nu NIEUWE digitale bandenspanningsmeters die na het wassen gratis te gebruiken zijn!

Ook zijn hierop mattenklemmen bevestigd om uw automatje nog makkelijker schoon te maken!

Tips voor uw banden

Maak van banden oppompen een vaste gewoonte, combineer het met een bezoek aan onze wasstraat.

De juiste bandenspanning voor uw auto kunt u vinden in het instructieboekje, aan de binnenkant van de tankdop of op een sticker in de deurstijl van de bestuurder.

Controleer de spanning het liefst als de banden nog koud zijn, dus kort na het wegrijden. Als u al een een stuk heeft gereden(meer dan 15 minuten of 5 kilometer) moet er 0,3 bar opgeteld worden bij de adviesspanning.

De juiste spanning is beter voor het milieu. Hierdoor verbruikt u namelijk minder brandstof waardoor er ook minder CO2 wordt uitgestoten. Bovendien slijten de banden minder snel, waardoor er minder bandenslijpsel in het milieu terecht komt.

Vergeet de reserveband niet te controleren, u weet nooit wanneer u deze nodig heeft!

Meet u bij een van de banden een veel lagere spanning, dan kan dat erop wijzen dat de band of het ventiel lek is. Controleer de band, velg en ventiel op beschadigingen en laat de band zo nodig repareren of vervangen.