De wasstraat

Voordat je met jouw auto door de wasstraat gaat, wordt jouw auto door onze vriendelijke en vakkundige medewerkers handmatig voorgewassen. Hierdoor kunnen wij garanderen dat je altijd de beste service en kwaliteit kan ervaren die je mag verwachten van een wasstraat.

De autowastechnieken

Bij Mikey’s Carwash Zwijndrecht hebben we de allernieuwste autowastechnieken in huis om een optimaal resultaat te behalen op een veilige en verantwoorde manier. De bijzonderheden zullen we hier behandelen.

De handmatige voorwas

Na jouw keuze van het wasprogramma wordt de auto eerst met de hand voorgewassen, hoe beter het gekozen programma, des te uitgebreider wordt de handmatige voorwas. Allereerst wordt de auto ingeweekt met actieve shampoos met een Ph-waarde tussen de 9.2 en 9.5. Bij Mikey’s Carwash gebruiken we bewust shampoos met een lage Ph-waarde om de lak niet aan te tasten. Door behandeling met shampoo weekt het hardnekkige vuil los van de lak, zoals vogelpoep en vliegen. Vervolgens spoelen onze medewerkers de auto grondig af met een hogedrukspuit. Daarna worden alle schaduwplekken handmatig geborsteld, zodat de auto echt overal schoon is.

Intensieve velgenreiniging

Bij hele vieze velgen adviseren wij een wasprogramma te kiezen met intensieve velgenreiniging. De reiniging wordt aangeboden bij wasprogramma compleet of uitgebreid. Tijdens de voorwas worden de velgen intensief gereinigd met de hand waardoor ook de erg vieze velgen weer schoon de wasstraat verlaten!

Lavaschuim

Bij programma Compleet en Uitgebreid begint jouw wasbeurt met groot schuimdeken van actief reinigende shampoo. Deze shampoo kruipt in de randjes en kiertjes, waardoor hier ook het vuil makkelijk losweekt en wegspoelt. Hierdoor zul je merken dat raam en dakranden vele malen schoner zullen zijn!

Machinale hogedrukreiniging velgen en spoeling

In de wasstraat worden de velgen van de auto nogmaals gewassen door een speciale hogedrukspuit. De spuit is voorzien van vijf roterende hogedrukstralen per zijde die de velgen extra goed afspoelen. Vervolgens spoelen we de auto nog eens, maar nu rondom de velgen. Zo worden de laatste restjes zand weggespoeld voor een verantwoorde wasbeurt!

Bodemreiniging

Bij het programma Compleet wordt de bodem van de auto met een hogedrukspuit gereinigd in de wasstraat. Deze spuit spoelt niet alleen de onderkant schoon maar spuit ook nog eens de binnenkant van de velgen in waardoor jouw velgen nog schoner worden!

Foam wassen

Na voorreinigen, voorwassen en uitgebreid spoelen wordt jouw auto machinaal gewassen met zeven ultrazachte foam-borstels. Tijdens het wassen bewegen de borstels met jouw auto mee, zodat het contactmoment tussen de borstel en auto zo lang mogelijk is, dit zorgt voor de beste reiniging. Met de korte zijborstels wordt alles ook onder de spiegels goed gewassen!

Polish lakverzegeling

Na het grondige wasproces is het belangrijk om de lak goed te conserveren. De polish is een speciale wax die licht schuimend wordt opgebracht en uit wordt gepoetst met zacht textiel. Met het zachte textiel wordt de polish voorzichtig uitgewreven zonder dat de vilt achtige lapjes drukken op jouw auto. De polish zorgt voor een diepe glans en betere bescherming van jouw lak!

Waxzone

Qua wax kun je kiezen uit twee varianten; namelijk de superwax en de normale variant. De superwax hecht langer aan de lak van jouw auto en beschermt beter. Het waxen begint, doordat we de vloeistof over jouw auto spoelen. Dan grijpt het middel direct vast aan uw lak en loopt het water van uw auto af. De poriën van de autolak worden afgesealed met deze laag wax. Door deze behandeling is de lak gladder, beter beschermd tegen UV-straling en blijft de auto langer schoon.

Droogproces

Nadat uw auto is uitgelekt na het waxen en spoelen beginnen we aan het droogproces. Tijdens het proces rijd je langs vier krachtige blaasmotoren. Het droogstation blaast met een luchtsnelheid van ruim 250 km/h de druppels van uw auto af. Vervolgens veegt het textielstation de overgebleven microdruppels weg en kun je met de keurig gedroogde auto de wasstraat verlaten. Net voor vertrek controleert de medewerker of jouw auto echt schoon de machine heeft verlaten en verwijdert de laatste druppels van de auto met een speciale zachte droogdoek, zelfs de binnenkanten van de spiegels worden perfect droog!

Watergebruik

Voor een wasbeurt gebruikt Mikey’s Carwash ruim 400 liter water per auto. Dit water pompen wij zelf direct uit de grond en zuiveren we met een ionenwisselaar. Hierdoor maken wij gebruik van zeer zacht water en belasten wij het drinkwater niet voor het wassen van de auto’s. Na het wassen vangen wij het water op in een olie-vet afscheider en wordt het vervuilde water afgevoerd. Al het zand en slib wordt opgevangen en regelmatig afgevoerd door een slibverwerkingsbedrijf.

Osmosewater

Onze waterinstallatie hebben wij uitgebreid zodat we nu ook met osmosewater wassen. Osmosewater wordt ook wel gedemineraliseerd watergenoemd, het is water in zijn puurste vorm. Het water is vrij van kalk, lood, zouten, ijzer, natrium, kalium, magnesium en organische vervuiling. Het osmosewater is daarom een hele verbetering voor het droogproces, het laat namelijk geen strepen of vlekken achter na het opdrogen!

Autolakken

De autolak lijkt op het eerste gezicht helemaal glad, maar als je de lak van dichtbij bekijkt, zul je allemaal poriën zien. Daar blijft het vuil met name hangen, door het toepassen van een wax- of polishlaag worden deze poriën afgedicht met een doorzichtig laagje. Hierdoor wordt het oppervlak weer glad en kan vuil zich moeilijker hechten. Verder krijgt de lak hierdoor een diepere kleur, meer glans en een betere bescherming tegen weersinvloeden.

Bij het gebruik van de wasstraat moet de auto aan de volgende voorwaarden voldoen om schade aan onze installatie of jouw voertuig te voorkomen.

Maximale afmetingen:
  • Maximale hoogte: 2,30 meter
  • Maximale breedte: 2,15 meter
  • Maximale breedte band: 33 centimeter
  • Minimale bodemvrijheid: 8 centimeter

Is jouw voertuig niet geschikt voor de wasstraat, maar wil je wel graag jouw voertuig laten reinigen? Neem dan contact op om een afspraak te maken voor een complete handwas!

Betaalmethoden:
  • Pin
  • Contant
  • Mikey’s Waspas
  • Multitankcard
  • Travelcard
  • Nationale autowasbon